Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 5294 vizualizari

 

ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit si răcit
  • 200 g zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
  • 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • câteva picături de esenţă de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • gem/dulceaţă de vişine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine:

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,  împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine.  Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat.  Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.

O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.

Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în  ¾  din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.

Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).

Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.

Pofta bună!

 

TIPS-URI

1

Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

08.09.2010, 10:56

imi place ca sunt asa '' motate ''!

gaby_duceag 1

08.09.2010, 10:58

ah ce faina-i aia rupta.mai, eu m-as muta la tine)

ionix 1

13.09.2010, 12:11

mersic de aprecieri... va pupacesc pe toate @Gaby... cre' ca sotul n-ar avea nimic de obiectat ii plac moldovencele ca-s gospodine si iubitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose insiropate cu lamaie